BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оставиха зад решетките Исам, опитал да прекара през границата над 10 кг амфети

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исам А., български гражданин, роден в Република Ливан.

Той е обвинен за това, че противозаконно пренесъл през границата на страната 10.771 килограма амфетамин. Общата стойност на установеното наркотично вещество възлиза на 323 145 лева (по цени на съдопроизводството). Престъплението е осъществено на 17.12.2020 година на ГКПП „Малко Търново“, обл. Бургас.

По време на разследването е установено, че наркотичното вещество се е намирало в автомобил с българска регистрация, управляван от обвиняемия. Превозното средство е пристигнало на входящо трасе от Република Турция за Република България. Било е селектирано за щателна митническа проверка от служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“.

При огледа на автомобила митническите служители забелязват неестествени кухини отдолу на купето, след което автомобилът е проверен с обучено митническо куче за откриване на наркотици.

Кучето реагирало положително на наркотично вещество и локализирало зона около задната дясна седалка на автомобила. След демонтиране на задната седалка са намерени укрити в кухина 13 пакета, съдържащи бяло кристалообразно вещество – амфетамин.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Материалът Оставиха зад решетките Исам, опитал да прекара през границата над 10 кг амфети е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!