BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Островът потъна с 10 сантиметра / ВИДЕО /

Ако е вярно, че много хора, извършващи едно и също действие по едно и също време на едно и също място, могат да повлияят на земната твърд, то сигурно остров Света Анастасия снощи е потънал с поне 10 сантиметра. Защото близо 400 души скачаха, пяха и танцуваха два часа и половина заедно със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ – Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов – Еко и Стоян Янкулов – Стунджи,  снощи на най-завладяващия концерт за този сезон.

Ако обаче е вярно и това, че музиката извисява, то тези 400 души се прибраха късно през нощта у дома, колкото и да не им се искаше, с поне 10 сантиметра по-високи.

Концерт
Публиката танцува два часа

Всъщност сигурното е единствено, че те се заредиха емоционално за месеци наред и повярваха, че животът може да е по-хубав, ако споделяш такива вълнуващи моменти.

Това беше кулминацията на празника на острова – Света Богородица. През целия ден там имаше стотици хора, които опитаха печени миди, разглеждаха произведенията на различни майстори, изложени там и станаха част от празника.

Преди началото на концерта Стефан Вълдобрев представи своята „Книга за песните” –

едно откровение за създаването на най-големите му хитове и изповед за причините, поводите, мислите и чувствата, които са вълнували твореца в процеса на раждането им. Всеки, който си купи книгата, получи и лично послание от певеца-актьор.

Книга
Всеки получи лично послание

Публиката се изправи на крака още на първото изпълнение – разбира се – „По полека”. И остана така. След това имаше повече от два часа да репетира движенията от клипа и ги упражни отново на сбогуване.

Концерт
Публиката беше седнала само докато Вълдобрев четеше от книгата

Пренесохме се в един мечтан дом с цвят зелен, бяхме в рая и ада, споделихме мечтите за Холивуд, ходихме на пикник, запознахме се със съвършената жена-силикон, уверихме се, че най-любовната песен се казва „ Тази песен не е за любов”, повярвахме в Дядо Коледа, нищо, че е със залепена брада…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gA9Vbfe4eDs?feature=oembed&w=640&h=360]

Публиката пя с групата, дори и фолклорните мотиви на „Рипни, Калинке”, разбира се, за да се пукат душманите.

Концерт
Групата и публиката пяха заедно

Управителят на острова Павлин Димитров влезе в ролята на стойка за микрофон, за да може Стефан Вълдобрев да изпее и сам да свири на китара „Ооообичам те, обичам те мила, със бели маратонки и изтъркани джинси…”, разбира се с допълнението за прослава на любимия му отбор – Берое – „Няма мое, няма твое, всичко е Берое”.

Концерт
Павлин Димитров съжали само, че не може да танцува

И отново всички се убедиха, че ако го даваме „по-полека”, животът ни ще бъде като на рошави пирати, които пеят край огъня и мигането на луната е достатъчно, за да си щастлив. Разбира се при условие, че барът е до морето, а морето е до бара. Както си беше на острова.

И накрая ще кажа само:

Благодаря! На Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. И ще допълня – Иван Лечев, не сте прави – звездите са звезди не само когато са високо.

Докоснахме се до тези прекрасни музиканти и усетихме, че са и чудесни хора, което не отне и искрица от ореола им на сцената!

Материалът Островът потъна с 10 сантиметра / ВИДЕО / е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!