BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха изчезнали лица, още преди официално да са обявени за издирване

За по-малко от четири дни, два са успешно приключените случаи по установяване местоположението на изчезнали лица, преди официално те да са обявени за издирване.

Първият от случаите е от 01.01.т.г., когато в късния следобед в дежурната оперативна част на ОДМВР – Бургас е получено съобщение за изчезването на 82-годишен мъж от с. Руен. Същият последно е забелязан между с. Руен и Айтос, докато управлявал лекия си автомобил „Фолксваген Шаран”, с разградска регистрация.

Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Издирване” към отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Районни управления – Поморие, Созопол, Приморско, Средец, Руен и Малко Търново, тъй като с възрастния човек са проведени множество телефонни разговори / над 70 на брой/, в които същият вероятно поради здравословни проблеми / старческа деменция/ подава погрешни данни за местоположението си, както и за автомобила, с който се е придвижвал.

Първоначално възрастния човек заявил, че е самокатастрофирал в района на с. Факия, общ. Средец, впоследствие обяснил, че се намира в горска местност край Поморие, малко по-късно заявил, че е в района на Малко Търново, а впоследствие край с. Равадиново.

Създадена е организация за издирването му, като са включени екипи на Районни управления – Приморско и Созопол, горски служители и ловци. Пенсионерът е открит в добро здравословно състояние в гориста местност над с. Равадиново в близост до т.нар. „Кале”. Пренощувал е в гората, но благодарениe на високите температури, не е получил измръзване. След като е локализиран е предаден на служители от Районно управление – Руен по съответен ред с цел откарването му до дома му в с. Руен.

Вторият случай е свързан с изчезването на 30 годишен мъж от Царево, напуснал обитаваната от него къща в с. Велика навръх Коледа. Предприети са множество оперативно-издирвателни действия, като са разпитани живеещата на семейни начала с него, баща й и други познати.

Локализиран е в района на вилна постройка в с. Велика, където се криел от дни. Според обясненията му, причина за изчезването е страх от саморазправа, след възникнал скандал с бащата на приятелката му. Мъжът не изчезва за първи път, като и в предишни случаи обясненията за постъпките му са били неадекватни и провокирани от употребата на алкохол.

Материалът Откриха изчезнали лица, още преди официално да са обявени за издирване е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!