BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха новата сграда на пожарната в М.Търново

С тържествена церемония и църковен водосвет обновената сграда на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението” – Малко Търново бе официално открита днес. Дейностите по обновяване на зданието стартираха след подписан през 2019 год. тристранен договор между Министерство на регионалното развитие и благоустройството, УО на ОП „Региони в растеж“ и община Малко Търново за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административна сграда на УПБЗН – Малко Търново и многофамилни жилищни сгради на територията на гр. Малко Търново“.

Проектното предложение бе насочено към въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на УПБЗН – гр. Малко Търново и на три многофамилни жилищни сгради с админстративни адреси: гр. МалкоТърново, к-с „Изток”, бл. 19, бл. 20 и бл. 25.

Дейностите по проекта бяха изпълнени в договорените срокове и за всеки един от обектите бе издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация.

На официалната церемония по откриване на обновената сграда на противопожарната служба присъстваха : директорът на РДПБЗН – Бургас – комисар Васил Василев, началникът на Първа РСПБЗН – Бургас – главен инспектор Николай Николаев, председателят на Парламентарната комисия по околната среда и водите в 44-ото Народно събрание – Ивелина Василева, кметът на община Малко Търново – Илиян Янчев, общински съветници и доброволци.

При откриването кмета на общината Илиян Янчев оповести регистрирането на осем доброволци от Малко Търново в регистъра на доброволните формирования, с което местната власт е изпълнила задължението си по Закона за защита при бедствия за създаване на доброволно формирование за изпълнение на дейностите по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Г-н Янчев заяви, че към момента за доброволците е сключена застраховка, закупено е защитно облекло, отговарящо на стандартите и изискванията и предстои да се проведе първоначален курс на обучение.

Тържественото срязване на лентата, бе последвано от пожеланието на кмета на община Малко Търново : „Обновената сграда на противопожарната служба да приютява своите служители дълги години, без да им се налага да излизат извън нея, борейки се с бедствия и огнени стихии!”

Материалът Откриха новата сграда на пожарната в М.Търново е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!