BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отменена ли е мярката по 5 и 20 души в магазините, питат бургазлии

Получихме десетки сигнали за струпване на клиенти по обектите

Клиент след клиент влизат в малки и големи хранителни и нехранителни магазини, оплакаха се бургазлии до редакцията на Грамофона нюз. По електронната поща до медията ни постъпиха десетки сигнали за струпване на клиенти по обектите.  

Част от читателите ни споделят, че са се чувствали много по-спокойни когато са пазарували през март миналата година. „Да, не ни беше особено приятно да чакаме на студено, за да влезем, но поне после в обектите имаше определен брой хора. Много добре помним как още в средата на месеца бе въведено в големите магазини да се допускат по 20 души, а в по-малките по 5.

В момента почти никъде няма контрол на броя влизащи. Особено проблемно става в магазините, които са с много тесни коридори, а щандовете с продукти са един до друг  – клиентите, колкото и да са малко, те се бутат един в друг, от охраната нищо не им казват. Недоволни клиенти се карат с други, служителите в магазините не взимат отношение и почти навсякъде има скандали между хората”, разказаха читатели.

Те са доволни, че съгражданите им са с предпазни маски на лицата, но се дразнят особено много от липсата на дистанция. Това според мнозина е крайно важно в момента, когато областта е с близо 1000 болни на 100 000. „При обиколка в по-големите магазини няма проблем с пазаруването.

Проблемът идва, когато хората се струпат на касите. Малко са тези, които стоят на 1,5-2 м от другите. Обикновено все някой бърза, слага си продуктите, преди другият пред него да е приключил с пазаруването. Това е недопустимо. Властите като виждат, че хората не спират и няма да се научат да спазват мярката дистанция, те да вземат тогава мерки”, казват още бургазлии.

Грамофона нюз припомня, че действително след заседание на Общинския кризисен щаб на 15 март миналата година , кметът Димитър Николов разпореди новата мярка с цел неразпространяване на коронавируса. Решението на щаба дойде след много сигнали за големи струпвания по обектите.

Оправихме въпроси към институциите, очаквайте техните коментари!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!