BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оценките от матурите ще са вход и за Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Оценките от държавните зрелостни изпити, които предстои да държат дванадесетокласниците, ще бъдат вход за кандидатстване в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, реши академичното ръководство. Изключение ще бъде само специалност „Медицина“, за която ще се кандидатства след задължителни приемни изпити по биология и химия.

Извънредното положение, което продължи два месеца, наложи да бъдат отменени предварителните изпити, които традиционно висшето училище провежда.

За да имат зрелостниците равен шанс за достъп до най-големия университет в Югоизточна България, усилията, които полагат в извънредна обстановка, да приключат успешно гимназиалния курс на обучение, ще бъдат възнаградени и с шанса те да ги „изстрелят“ директно на студентските банки в Университет „Проф. д-р А.Златаров“ – Бургас.

Тази възможност академичното ръководство ще даде и на победителите в националните олимпиади.

На директен прием в специалностите „Екология и опазване на околната среда“ и „Екология и екологичен мениджмънт“ ще могат да разчитат и наградените за отлично представяне в IV Национална екологична конференция за ученици и студенти „Да мислим екологично за бъдещето“, организирана от катедра „Екология и опазване на околната среда“ към Факултета по Природни науки на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Тази година в държавния университет ще бъдат приети 782 студенти. Официално кампанията ще стартира на 8 юни, когато започва и приемът на документи за кандидатстване.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!