BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пазят Странджа от пожари със система за ранно оповестяване

Система за ранно предупреждение и оповестяване за пожари ще бъде изградена в Царево, Ахтопол и Лозенец. Това стана ясно на брифинг във връзка с реализирането на проект „Европейският подход за предотвратяване на пожари в трансграничния регион – предотвратяване на пожари”, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ – ИПП „България – Турция” 2014 – 2020 г.

Проектът е с продължителност 18 месеца и цели предотвратяване и смекчаване на рисковете и последствията от природни и предизвикани от човека опасности и бедствия в трансграничния регион. Изпълнява се от Дирекция „Комуникационни и информационни системи” – МВР съвместно с Дирекция за управление на горите – Визе, Република Турция. От българска страна на събитието днес присъстваха Младен Петров, директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ – МВР, и Владимир Крумов, зам.-областен управител.

И двете страни ще наблюдават за аналогични рискове за околната среда. Съвместната работа ще повиши и нивото на местния капацитет и експертиза за управление на риска. Български и турска страна ще си сътрудничат и дейността им ще бъде насочена към управлението на горските ресурси и защита на населението.

„Реализацията на този проект в много важна за нашия регион. Един от най-пожароопасните райони в България е точно Бургаска област. Странджа е обща планина, което значи, че и отговорността за нейното опазване е обща – българска и турска“, каза Владимир Крумов.

Материалът Пазят Странджа от пожари със система за ранно оповестяване е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!