BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Георгиев ще трябва да се раздели със скандалната си тераса, става генерален консул във Валенсия

Бившият председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев е назначен за генерален консул на България в испанския град Валенсия, съобщи БНР. Това е решило правителството на закрито заседание миналата сряда. От длъжността, която Георгиев ще заеме, е освободен досегашният генерален консул Цветелин Цолов. 

Предложението е внесено от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева. Взето е, както други, свързани с назначения в чужбина, на закрито заседание и е подписано от премиера и главния секретар на МС. За разлика от посланическите назначения то не изисква санкция от държавния глава, който покрай скандала с терасата на Георгиев свали доверието си от него. 

Заради новия пост Георгиев трябва да поиска от Прокурорската колегия да го освободи от прокурорската длъжност. За разлика от заместникминистерската позиция в първото правителство на Бойко Борисов и шефската – първо в Комисията за гражданската конфискация, а после и в Антикорупционната комисия, магистратската му длъжност няма да бъде запазена. 

Името на Пламен Георгиев беше замесено в скандала „Апартаментгейт“ заради незаконно построена тераса над жилището му. Той подаде оставка от Антикорупционната комисия на 31 юли и веднага беше възстановен като прокурор в Наказателната прокуратура. Седмица по-късно вече е назначен за генерален консул в испанския град.

Снимка: Архив

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!