BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плодови вина и розе на третото винено изложение в Царево

Третото издание на винения фестивал „Дионисиеви дни“ в Царево започва на 16 август и ще продължи три дни.

Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица.

Тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални сомелиери. Това са Парашкева Янева и Димитър Славов. В комисията ще участва и кметът на община Царево Георги Лапчев.

Организаторите са предвидили две класации – за вино розе, тъй като то е най-предпочитано и през този  сезон и за плодово вино, защото в изложението се включват много производители на плодови вина.

След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

В него ще вземат участие компании – лидери в производство на български вина и спиртни напитки – Черноморско злато, Даробас, Българска асоциация биопродукти, Алвина, Culture of wine и др.

Ще бъдат представени и италиански вина от Вела Италия.

Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти.                    

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!