BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плувният турнир за Купата на Бургас се провежда без публика при рекорден брой участници /снимки/

В Бургас се провежда един от най- големите плувни турнири в епидемична обстановка „Sharks Swimming Cup Burgas“. В „Парк Арена“ за купата на Бургас се състезават близо 600 плувци от 45 клуба. Организатор на турнира е Плувен клуб „Акулите“, със съдействието на Община Бургас.

Състезанието е за родени през 2010 година и по-големи, включително мъже и жени. Ще се проведе от 26 до 28 февруари, петък до неделя, на 50-метровия басейн в „Парк Арена ОЗК“.

Заради пандемията от Ковид-19, официално откриване нямаше. Плувният турнир „Sharks Swimming Cup Burgas“  се провежда без публика и при спазване на всички изисквания за ограничаване разпространението на К-19.

Влизането в басайна става след задължително мерене на температура.

„Това е първи такъв турнир в епидемична обстановка. Всички треньори са постоянно с маски, децата също в по- голямата част от времето. Следи се отборите да не се смесват. Басейнът  е с по-голям капацитет и има разстояние между отборите. На място има общинска полиция. Следи се да няма струпване на състезателите”, казаха организаторите на турнира.  

В събота надпреварата започна от 9:30 часа. Стартовете на плувците в неделя са от 9:30 часа и продължават до обедните часове. Награждаване ще има и в трите състезателни дни.

Солидно е присъствието в басейна на представители от бургаските клубове. „Акулите“ ще участват със 70 състезатели, „Метропол“ с 40, „Черноморец“ с 25 и „Започни да плуваш“ с 20.

The post Плувният турнир за Купата на Бургас се провежда без публика при рекорден брой участници /снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!