BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Погнаха бракониерите на дърва за огрев – 4 акта за 4 дни

Екипи от горски инспектори при Регионална дирекция по горите – Бургас, продължават със засилените проверки за законността на придобитата дървесина в периода на интензивно снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон.

Само за четири дни в периода от 5 до 8 октомври служителите на РДГ Бургас извършиха общо 186 проверки на сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни МПС-та, риболовци и физически лица.

Има съставени 4 акта за установени административни нарушения по Закона за горите и по Закона за рибарството и аквакултурите.

РДГ Бургас с масови проверки за дърва за огрев
РДГ Бургас с масови проверки за дърва за огрев

Масово се извършват проверки и по отношение на вече стартиралия ловен сезон и спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за неговото приложение.

Регионална дирекция по горите Бургас апелира за строго спазване на правилата за безопасност при боравене с ловно оръжие и противопожарните изисквания, както и стриктно изпълнение на мерките за биосигурност и дезинфекция, с цел ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете, както и на противоепидемичните изисквания за COVID-19.

Материалът Погнаха бракониерите на дърва за огрев – 4 акта за 4 дни е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!