BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подпорната стена на Алепу е незаконна, трябва да се премахне

Този строеж е абсолютно незаконен и следва към него да се процедира, като към всеки такъв – да се премахне. Това каза пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото за строителното разрешение на „Алепу вилидж“ Христо Колев, след като по-рано днес стана ясно, че Административен съд в Бургас обяви за нищожно разрешението за строеж на „подпорната стена“.

„Целият строеж е изграден без разрешение. Разрешението бе атакувано като нищожно от прокуратурата и съдът прие исканията ни за основателни. Решението за строеж е обявено за нищожно, т.е. за закона то не се е случило. Открити са изключително сериозни нарушения по издаването на разрешението – пълна липса на материално-правните предпоставки, които са задължителни„, каза още прокурор Колев.

Алепу
Алепу

Той поясни, че на първо място разрешението за строеж се издава, след като има съответно заявление от възложителя, който е длъжен да представи пред главния архитект инвестиционните проекти. По време на делото е било установено, че възложителят е нямал качество по силата на закона. Документите са подадени от „Главболгастрой турс“, който към този момент не е бил възложител на строежа. Това е станало много по-късно.

При воденето на делото бе установено и че заявленията за строеж не са подадени от упълномощените лица, т.е. това прави документите неистински. Едва след това е подадено ново заявление от надлежно упълномощен представител по делото, в което обаче не са приобщени никакви документи, т.е. цялата административна преписка, по която се е произнесъл главния архитект тогава на Созопол, е с документи, които не са приобщени към надлежния ред„, каза още прокурорът.

Към този момент строителството на подпорната стена на „Алепу“ е спряно.

Материалът Подпорната стена на Алепу е незаконна, трябва да се премахне е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!