BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Показват на бургазлии как се гласува с машина

Лесно ли се гласува с машина и колко време отнема вота? Това ще имат възможност да разберат бургазлии още от утре. Три машини за пробно гласуване са предоставени на Районната избирателна комисия, за да могат хората от областта да се уверят, че машинното гласуване не е страшно.

Една от машините ще бъде на площада пред Община Бургас, а втора ще бъде поставена в най-големия комплекс – „Меден рудник“. Членове на РИК ще разясняват лично тънкостите в машинния вот. Вече се разработва и график, по който една от машините ще пътува в различните общински центрове на областта, за да могат и там хората да се запознаят с новите начини за гласуване.

Още утре една от машините ще бъде в Царево, а след това и в Приморско, обясни председателят на РИК – Бургас Михаил Хаджиянев. Пробно гласуване ще има до последния ден преди вота, дори и в деня за размисъл.

Гласуването с машина отнема не повече от минута, дори и ако човек реши да се възползва от възможността да промени избора си. Това демонстрираха Фани Семерджиева от РИК – Бургас и председателят на изборната комисия Михаил Хаджиянев.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!