BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пол и Рейми – уловили с пясък и вода красива русалка на бургаския плаж

Приятното време днес в Бургас изкара много хора на разходка по плажната ни ивица. Една необичайна гледка на нея предизвика много позитивни емоции и радост – пясъчна скулптура на красива русалка, блажено излегнала се на метри от морето. Стотици се спрях да се снимат с прекрасната творба и разбраха, че нейни автори са двама чужденци, професионални сандаристи – Пол Хогард и неговата съпруга Рейми – той англичанин, тя холандка. Работата по днешната им творба е отнела около 5 часа, като са използвали единствено морски пясък и вода.

Пол и Рейми имат къща на село до Стара Загора. Той е професионален скулптор от 30 години, а половинката му от 20. Работили в САЩ, Канада, Англия и още много държави. Участват в различни състезания за пясъчни скулптури. Няколко месеца не са работили заради пандемията с COVID-19. Преди няколко седмици Пол предложил на Рейми да хванат влака за Бургас, защото на снимки видели колко е красив плажа.

Дойдохме преди 2 седмици и напълно се влюбихме в този град. Много ни харесва тук и решихме да споделим изкуството си в хората на Бургас. Преди седмица направих малко бебе слонче, което се хареса на много хора. Сега решихме да създадем тази русалка. За нас е голяма страст да правим пясъчни скулптури. Заедно сме 17 години и това и не мога да си представя да правим нещо различно„, сподели Пол.

Той допълни, че вече са посетили и бургаския фестивал на пясъчните фигури и са силно впечатлени. Скулпторът дори призна, че част от творците, правили статуите в парк „Езеро“, са техни познати и са работили заедно.

България е най-красивата страна в Европа. Мисля, че много от българите не оценят природата си достатъчно. Да, всяка държава си има проблемите, но тук има нещо много натурално. Дори самите хора са такива. Имаме къща тук от близо 12 години. Грижим се за кокошки, овце, кучета. Много ни харесва„, продължава Пол.

С усмивка на лице той признава, че най-хубавата част от изграждането на скулптурите е, когато хората им се радват и говорят с него. Според него така се създавал контакт и емоции, които зареждали с положителна енергия.

Ще се върнем и следващата седмица. Голям фен съм на езотеричното и най-вече на хора, които имат гадателски или екстрасенски способности. Обсебен съм от баба Ванга и мечтая да направя пясъчна скулптура на нейното лице, просто търся подходящото място„, каза още той.

Материалът Пол и Рейми – уловили с пясък и вода красива русалка на бургаския плаж е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!