BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пореден много силен турнир за плувците на КВС „Бургас“

Турнирът в Стара Загора показа, че КВС „Бургас“ се очертава като най-прогресиращият бургаски клуб

1 златен и 3 сребърни медала извоюваха състезателите на КВС „Бургас“, съобщиха от клуба. След дълго прекъсване и за най-малките плувци най-после имаше поле за изява. Турнирът в Стара Загора предостави възможност на 9, 10 и 11-годишните да покажат своите способности.

Предвид обстановката в страната Клуб по водни спортове „Бургас“ се представи с намален състав от 12 състезатели, като за 7 от тях това беше първо състезание от календара на БФПС.

Всички участници се представиха много добре и подобриха личните си времена, доказателство за което е поредната челна позиция на клуба в класирането за прогресията на състезателите.

Някои от 11-годишните дори успяха да покрият нормативите си за участие на ДП за 25-метров басейн, а повечето участници се класираха в предните позиции.

Три от медалите (1 златен и 2 сребърни) бяха спечелени от Александра Попова- 1 място на 50 гръб, и 2 втoри места на 50 св.стил и 50 бътерфлай. A Виктор Гинов допълни колекцията с едно второ място на 50 гръб.

За трите си години в плуването КВС „Бургас“ върви във възходяща прогресия, а младият треньор на бургаският клуб Иван Попов получи поздравления за работата си от съдийския състав.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!