BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посланикът на Франция Н.Пр. Флоранс Робин пристигна в Бургас

Френският език има традиции в града, всяка година десетки младежи завършват средното си образование с профил френски. Това дава много възможности за сътрудничество в сферата на образованието и културата, които се използват активно. Освен тях, Чолаков настоя и за съвместни дейности насочени към бизнеса и бизнес средата. По думите му индустриалните зони в Бургас и в по-малките градове в областта могат да осигурят нуждите на френски предприятия. Той не пропусна възможността да похвали местните винопроизводители, които печелят редица международни отличия.

Липсата на директни полети от Франция до област Бургас като препятствие за бърз и лесен обмен на туристи бе сред темите на разговор. В тази връзка Чолаков поиска съдействие и подкрепа за осъществяването на пряк въздушен транспорт. Областният управител презентира Слънчев бряг като привлекателна дестинация за младите хора на Франция. Област Бургас предлага и чудесни възможности за семеен туризъм в южната си част.  

По време на срещата бе обсъдена и възможността за обмяна на стажанти от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас и френско училища. По идеята се работи активно.

Нейно Превъзходителство сподели интересна инициатива, която може да бъде приложена у нас, както в образователната, така и в други сфери. По идея на посланика първо в едно, а на края в 300 училища са били обявени 10 минути за четене на книга. „Операция четем“ заварва различните хора на различни места. Идеята е, въпреки това къде си, всеки да спре и да използва минутите по предназначение. Това е начин да се преоткрие и стимулира четенето.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!