BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почина актьорът Питър Фонда

Американският актьор Питър Фонда, син на Хенри Фонда и брат на Джейн Фонда, почина на 79-годишна възраст, предадоха агенциите, като се позоваха на семейството му.

„С дълбока тъга споделяме новината, че Питър Фонда почина“, заяви семейството.

Фонда починал тихо вчера сутринта в дома си в Лос Анджелис. Официалната причина за смъртта е дихателна недостатъчност вследствие на рак на белия дроб.

Фонда е роден в Ню Йорк на 23 февруари 1940 г. в семейството на легендарната звезда от екрана Хенри Фонда и Франсис Форд Сиймор, дама от хайлайфа на Ню Йорк. Брат е на актрисата Джейн Фонда. Прочува се с филма от 1969 г. „Волният ездач“, в който участва заедно с Денис Хопър и Джак Никълсън.

Фонда е продуцент и съавтор на сценария и е номиниран за награда „Оскар“ на Американската филмова академия за най-добър оригинален сценарий. Като режисьор си създава име с кинопродукции като „Наемният работник“ (1971 г.). Номиниран е за „Оскар“ за най-добър актьор за ролята си във филма „Златото на Ули“ (1998 г.)

Снимка: Ройтерс

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!