BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-добри трудови възнаграждения за общинските медицински сестри в Бургас

По-добри трудови възнаграждения ще получават медицинските сестри в сферата на общинското детско и училищно здравеопазване в Бургас от 1 август.

Това стана факт с подписания днес от кмета Димитър Николов и представителите на синдикатите в здравеопазването нов колективен трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи.

„Благодаря Ви за активната позиция, ползотворното ни партньорство и добрата работата Ви в името на заетите в сферата на общинското детско и училищно здравеопазване. Мисля, че заедно успяхме с новия колективен трудов договор да надградим постигнатото в предходното КТД“, сподели по време на срещата с представителите на синдикатите кметът Димитър Николов.

Според новия документ началната основна месечна заплата за медицинска сестра в самостоятелни детски ясли и яслени групи в детска градина ще бъде повишена от 1600 лв. на 1750 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища от 1620 лв. на 1700 лв. Началната основна заплата на училищен лекар от 2070 лв. става 2170 лв.

Освен наградата за 01.11. – Денят на народните будители, в размер на половин минимална работна заплата /МРЗ/, общинските медицински сестри ще получават и парична награда за 07.04 – Деня на здравния работник, в размер на една МРЗ.

Договорена бе и присъединителна годишна вноска за нечленуващите в двата представителни синдиката в размер на 200 лв., а за новопостъпилите служители ще се предоставя ваучер за работно облекло, пропорционален на оставащите до края на календарната година месеци. Всички останали трудови условия и придобивки се запазват, както бе разписано в действащия до момента колективен трудов договор.

Синдикалистите благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение и работни условия в сферата на общинското здравеопазване.

Договорените днес по-високи работни и допълнителни възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила считано от 01.08.2023 г.

The post По-добри трудови възнаграждения за общинските медицински сестри в Бургас first appeared on Burgasnews.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!