BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По инициатива на Галя Желязкова връчиха нов приз на турнира „Жулиета Шишманова“

За първа година по време на държавното първенство по художествена гимнастика в Бургас – „Жулиета Шишманова“ бе връчен нов приз. Той бе в памет на Васил Стоянов – почетен президент на СКХГ „Черноморец“, почетен гражданин на Бургас, деятел на художествената гимнастика. Инициативата бе на кандидата за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Галя Желязкова, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Чрез наградата искам да изкажа поклон и признателност към един достоен човек. Всички бургазлии и най-вече спортни деятели помнят колко много работи той за прогреса на художествената гимнастика в Бургас. Това е най-малкото, което можем да направим, за да му се отблагодарим и да почетем дейността му. Призът е за най-добре представил се бургаски състезател и неговия треньор. Това са Виктория Сахатчиева и Мария Калангерова – старши треньор в КХГ „Черноморец“ и член на Треньорската комисия към БФХГ“, сподели Галя Желязкова.

Тя заедно с колегите си Димитър Бойчев и Ивелина Василева наградиха грациите на финалите на отделните уреди в спортна зала „Младост“. Тази година в спортната надпревара се включиха близо 140 гимнастички. Домакин на събитието за поредна година бе СКХГ „Черноморец“.

„Младите таланти на България са нашето бъдеще. Те ни мотивират да се гордеем с постиженията им и да вярваме, че мястото на страната ни е на световната спортна сцена. Ние имаме енергията и силата да бъдем първи. Убедена съм, че спортното събитие е емблема за красота и изящество. Турнирът има всички показатели да се превърне в международен и да стане част от веригата Гран При“, коментира Желязкова.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!