BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правителството отпусна средства за две детски градини в Бургас

23 858 лева отпусна Министерски съвет на община Бургас на днешното правителствено заседание. Средствата са за дейности по строителния надзор на два нови филиала на детски градини. Те ще бъдат в к/с „Братя Миладинови“ и кв. Горно Езерово, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Общо 1,68 млн. лева отпусна правителството по линия на тригодишната програма за изграждане и ремонт на детски ясли, градини и училища в страната.

„Отпуснати средства са по линия на тригодишната програма на МОН до 2022 г., защото грижите за децата са наш неотменен приоритет“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на правителственото заседание и подчерта, че за три години по програмата ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.

Общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата на МОН. За нови детски ясли и градини и за надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения.

Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!