BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превозвач: Ако държавата не продължи да помага, няма да издържим

Ако държавата не продължи да помага на бизнеса, не знам дали ще можем да издържим. Това коментира управителят на транспортната фирма М-бус Румен Христов. По-рано днес той се срещна със заместник-министър Зорница Русинова, тъй като е един от първите, който се е възползвал от мярката 60/40.

„От момента на възникване на кризата, това е единствената мярка, която заработи бързо и е сравнително най-ефективна. В първите месеци обаче беше предизвикателство за работодателите да се възползваме от нея“, призна Христов. Доста от нередностите вече са отстранени и в последните два месеца във фирмата му реално се усещал ефектът от мярката.

„За нас обаче предизвикателствата продължават, защото виждате, че влизаме в нова криза и не сме наясно докога тя ще продължи“, обясни още Румен Христов. В неговата фирма работят около 170 човека, като той получава подкрепа от държавата за 135 от тях. Нито един служителите в М-бус не е бил съкратен. Въпреки помощта на държавата, перспективите пред транспортната фирма не са добри.

„Средно за целия период, от месец май до сега имаме спад от около 42%. За нас това е огромен спад, защото нашата услуга не е с висока добавена стойност. Ние не можем и да поддържаме високи цени, защото имаме и социална функция“, обясни Румен Христов.

Той е категоричен, че въпреки несъвършенствата в държавните програми, подкрепата към бизнеса трябва да продължи. Зорница Русинова заяви, че и в момента се разработват нови програми и мерки, които ще са в подкрепа на бизнеса. „Имаме възможност и ще продължим да помагаме“, уточни заместник-министърът.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!