BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Председателят на Окръжен съд – Бургас бе наградена за принос в развитието на висшето образование

Административният ръководител – председател на Окръжен съд – Бургас, Росица Темелкова, бе наградена от декана на Центъра по юридически науки към Бургаски свободен университет с приз „Публични личности, допринесли за развитието на висшето образование“. Редом до кмета на Бургас, Димитър Николов и председателя на Общинския съвет на Бургас, проф. д-р Севдалина Турманова, съдия Росица Темелкова получи отличието в знак на признание от висшето учебно заведение за своята ангажираност и целенасочена дейност в подкрепа на израстването на младите хора.

         По повод получения приз съдия Темелкова коментира: „Аз и моите колеги от Окръжен съд – Бургас, винаги се стремим до поощряваме младите хора да се образоват и с радост подкрепяме тези от тях, които се обучават в правото. Правова държава се изгражда със стойностни личности, които ние много често откриваме в лицето на студентите и бъдещи юристи от Бургаски свободен университет. Ще продължавам с инициативи и каузи да подкрепям развитието“.

         По повод предстоящия 24 май –Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ръководството на Центъра по юридически науки излъчи победители в обявения конкурс за есе на тема „Правовата държава – законодателство, правоприлагане и юридическа наука“. По инициатива на съдия Росица Темелкова, бе организирана кампания за осигуряването на награден фонд за конкурса, в която активно се включиха Камарата на частните съдебни изпълнители, Адвокатска колегия – Бургас,  бургаски нотариуси и съдии от Окръжен съд – Бургас. Инициаторът изразява благодарност за проявената активност и съпричастност на Частния съдебен изпълнител Таня Маджарова, нотариуса Виктория Дралчева и председателя на АК – Бургас, адвокат Юрий Бошнаков.

         „Нека по време на кризи и пандемия правим добрини и се стремим да подобрим света, в който живеем“, каза Росица Темелкова.

https://www.bfu.bg/bg/novini/pobediteli-v-konkursa-za-ese-v-tsentara-po-yuridicheski-nauki

 Прилагаме връчената грамота.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!