BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентът на КТ „Подкрепа“: Само ВиК-Бургас няма да бъде засегнато от увеличените цени на тока

Много е притеснително увеличаването на цените на електоенергията, която касае индустрията и водоснабиделните предприятия. В България има само две ВиК предприятия, които не са застрашени от това. Едното от тях е ВиК-Бургас. Другото в София.

Това заяви на пресконференция инж. Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“. Той, заедно с Иван Костадинов, председател на регионалната структура на КТ „Подкрепа“- Бургас, проведоха конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа“ в града ни.

В него се включиха представители на всички браншови и регионални структури. За последен път морският град е бил домакин на събитието през 1993 г.

Инж. Манолов обясни и защо бургаското предприятие няма да е засегнато повишените цени на електроенергията:

Разходите му за ток нямат толкова значим дял в общите им такива. ВиК-Бургас от години насам се управлява както трябва и случайните рискове са минимизирани. Обяснението е прагматично. Разходите за вода, не са свързани с харченето на ток. Има два язовира, които са на високо и си текат към ниското. Застрашените водоснабдителни предприятия са близо 50 и ако не се направи нещо по въпроса, то те са умрели„.

Президентът на КТ „Подкрепа“ поясно, че съветът днес в Бургас е свикан по изключително важни теми, в изключително важно време.

„Живеем в много динамична политическа среда и свързаната с нея сериозно затруднена икономическа ситуация. КТ „Подкрепа“ няма да се ангажира с подкрепа за никого в изборите. Видяхме вече на два пъти след изборите тази година как здравия разум е сериозен дефицит. Надявам се да се появи нещо, което все пак ще стресне политиците и ще спрат да вършат глупости. Да спрат да си играят на вашите и нашите. Един бил статукво, друг промяната, трети протестър. Управленският модел, при който няма ясно изразено мнозинство в парламента, е обречен. Абсурд е служебно правителство да прави бюджет. Той е върховна еманация на политиката. Как така служебно правителство ще прави това? Въпреки това те го правят. Фактът е абсурден, защото един бюджет определя дали политиката е лява или дясна. Посоката е важна„, заяви той.

Манолов ще проведе и среща с Димитър Николов, кмет на община Бургас.

С него винаги сме имали прилични и диалогични отношения. Ще разбера какво се случва в града. Ще го кандидатира ли за президент. Такива неща„, сподели президентът на КТ „Подкрепа“.

Материалът Президентът на КТ „Подкрепа“: Само ВиК-Бургас няма да бъде засегнато от увеличените цени на тока е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!