BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

През май ще има Флора, ще бъде само на открито

Тази година Националната изложба на цветя  „Флора Бургас“ – една от емблемите на града – ще се проведе в периода от 29 април до 9 май. Всички се надяваме, че дотогава случаите на заразени с К-19 ще са много намалели, а броят на ваксинираните прогресивно нараснал. Въпреки това, съобразно всички противоепидемични мерки, Общината взе решение събитието да се разгърне основно във външните открити площи край експоцентър „Флора“ в Морската градина. А предизвикателството към флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти и други професионалисти в областта на цветното изкуство, ще бъде да демонстрират още повече и по-интересни екстериорни решения. Акцент в изложбените площи ще бъдат саксийните растения и външните цветни инсталации.

Вдъхновяващата подготовка за „Флора 2021“ вече е в разгара си. Пъстрото изложение съвпада с Великденските празници и ще допринесе допълнително за доброто настроение на бургазлии и гостите на града.

Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата, могат да подадат своите заявки за участие.

Желаещите да демонстрират своята продукция и умения ще открият подробна информация – регламент, покана и форма на заявка за Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ – на адрес:

https://www.letenteatar.com/bg/index/static/35/

Подробности за всеки един от участниците, предлаганите цветя, подготовката на арт инсталациите, тематичните демонстрации и презентации, част от „Флора 2021“, ще се публикуват периодично във фейсбук страницата на експоцентър „Флора“:

https://www.facebook.com/floraburgas

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!