BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът Бойко Борисов: Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха – да бъде отделена тяхната община

„Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха – да бъде отделена тяхната община“, заяви на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов.

Кметът на община Обзор Христо Янев благодари на Министерския съвет за бързото приемане на решението за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център град Обзор, област Бургас, вследствие на проведен референдум.

 „Това е исторически момент за Обзор и за нашата държава, защото от 20 години това е първият проведен референдум за създаването на нова община. Това е едно държавническо мислене на кабинета и на областния управител, които се съобразиха с желанието на хората да се отделят от най-богата община в България“, каза градоначалникът на Обзор Христо Янев.

Той изтъкна своята благодарност към правителството за проведения референдум и изрази готовност да се справи с новите предизвикателства.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!