BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Премиерът за ОУ“В. Левски“: Това училище е пример за социално включване

Това училище е пример за социално включване

Тук няма деца, които да са отпаднали от образователната система. Това е изключително важно, защото образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на труда, но ги прави и по-добри хора. Затова продължаваме с ударните инвестиции в сектора. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и занапред.  Toва заяви премиерът Бойко Борисов, който посети Обединено училище „Васил Левски“ в гр. Бургас. През 2019 г. бе завършено изграждането на новия корпус на училищната сграда. Беше построен и нов физкултурен салон. Тяхното изграждане струваше над 2 млн. лв., като средства бяха осигурени от правителството, Община Бургас и от самото училище.
В Бургас премиерът акцентира и върху високата оценка, която международните експери от FITCH дадоха на България. „Дължим това нещо и на учителите. Мотивацията и знанията им зареждат децата и така вървим напред“, допълни министър-председателят. Борисов бе категоричен, че процесът по ваксинация у нас ще бъде ускорен, като само за днес очакванията са да имаме близо 15 хил. имунизирани българи. „Затова и разпоредих едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират. Няма друг начин, това е спасението от пандемията“, завърши премиерът.

Министър Вълчев посочи, че страната ни е една сред малкото, които са приоритизирали образователната система в кампанията по ваксиниране, включвайки учителите в приоритетните групи

По време на посещението Вълчев отбеляза постигнатото двойно увеличение на учителските възнаграждения, вследствие на което днес има два пъти повече кандидати за едно учителско място в страната – на база 2017 г. „В над 100 училища ще бъдат изградени и иновативни STEM центрове, за което сме отделили над 20 млн. лв. Не бива да забравяме и осигурените от кабинета близо 12 милиона лева за шкафчета в училищата, където учениците могат да оставят учебниците си“, съобщи министърът.

В ОУ „Васил Левски“ в гр. Бургас се обучават близо 500 деца, като учебното заведение развива и възможности за ранно кариерно ориентиране на учениците

Създедена е и нова професионална паралелка „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за обществено хранене и развлечения“ , в която се обучават 26 осмокласници от гимназиален етап.

Материалът Премиерът за ОУ“В. Левски“: Това училище е пример за социално включване е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!