BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пристанището с благодарствен адрес от КОЦ-Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи благодарствени грамоти на 57 медицински лица, студенти, санитари, доброволци и дарители, които са помагали в битката срещу коронавируса в COVID сектора на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в града. Събитието се състоя на терасата в лечебното заведение, като на него присъстваха директорът на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова, директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Георги Паздеров, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов и председател на ОбС на БЧК Виолета Радева.  „Искаме публично и открито да Ви благодарим за бързата реакция и пълно себеотрицание, защото трябваше буквално за 2 дни да се организира COVID отделение.

Имахме  леки съпротивления от други здравни заведения, и за да не изпадаме в паника, говорихме с проф. Бозов, а той каза: „Ние сме готови”. Всъщност вие сте първите, които реагираха в изключително трудния момент за град Бургас, а това е много важно, защото трябваше да успокоим хората, че имаме достатъчно COVID легла. Дейността на КОЦ-Бургас е специфична, заради това че тук се лекува едно определено по вид заболяване, а в същото време са постъпвали пациенти, включително и онкоболни, които са били заразени с  COVID. Именно тази реакция на КОЦ беше феноменална. Доскоро Вие бяхте опаковани и невидими за бургаските граждани, заради спецификата на дейността си. Сега, с чувство на благодарност, респект и уважение към вашия труд, Ви благодарим официално и да покажем хората, които бяха най-съпричастни и активни в най-трудните моменти. С тези думи се обърна обърна кметът Димитър Николов към героите, които в продължение на 3 месеца работеха в коронавирус отделението на Онкоцентъра.

Благодарствен адрес беше връчен и на изпълнителния директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов, за оказаната помощ при разкриването на COVID – сектора в болничното заведение. Средствата, отпуснати от пристанището бяха предназначени за закупуването на 20 специализирани болнични легла.   „Филантропия е дума, която някои може би не знаят. Емпатия е друга такава дума, Човеколюбие, Състрадателност, Съпричастност, Отзивчивост. Думи, които се отнасят все за хора с големи сърца. …… Благодря Ви за чистото сърце ! Благодаря Ви за желанието да помагате ! Благодаря Ви за мъдростта да дарявате !”,  се казва в благодарствения адрес.   Ръководството на бургаското пристанище откликна на апела за помощ отправен от управителя на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов в края на 2020 г. Управителят на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов уточни, че през COVID-отделението са преминали 224 пациенти, като от 1 февруари, то вече е закрито, но при необходимо има готовност отново да заработи.    През изминалата година „Пристанище Бургас” ЕАД направи дарения и се включи в няколко инициативи, свързани с COVID – пандемията на Община Бургас и здравните заведения в областта.

The post Пристанището с благодарствен адрес от КОЦ-Бургас appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!