BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пристигнаха 52 800 ваксини от AstraZeneca, Борисов иска възстановяване на „зелените коридори“

Премиерът Бойко Борисов заръча на здравния министър Костадин Ангелов да бъдат възстановени „зелените коридори“ за ваксиниране, където има чакащи хора.

Премиерът Борисов отиде на проверка в болница „Пирогов“, за да се запознае как върви ремонтът на детското отделение. Заедно с него бяха здравният министър Костадин Ангелов, а гид в обиколката им беше шефът на „Пирогов“ Асен Балтов.

Министър Ангелов докладва, че вече са пристигнали над 52 000 дози ваксини, а от 6.30 ч. всички РЗИ-та чакали да бъдат разпределени.

Борисов на свой ред заръча на Ангелов да възстановят „зелените коридори“ за ваксиниране, където има чакащи хора.

„Възстановете до 8 март, до следващата доставка“, каза Борисов. Той припомни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини – над 22 000 от Пфайзер.

Ангелов поясни,че до обяд ще се прецени дали е възможно „зелените коридори“ да се възстановят и къде.

„Там където чакат днес, пуснете ги, за да минат хората“, каза Борисов. Напомни, че са отделили и 20 млн. лева за хеликоптер.

В детското отделение на „Пирогов“ показаха на премиера и стаята за деца инвалиди. Балтов пък поясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня.

„Дано все така да е празно“, каза Борисов.

Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно.

dnes.bg

Материалът Пристигнаха 52 800 ваксини от AstraZeneca, Борисов иска възстановяване на „зелените коридори“ е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!