BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверки за маски в бургаските автобуси. Двойка се измъкна от глобата – „паяк” вдигнал колата им

Изненадващи проверки в градския транспорт за задължителното носене на маски от водачите, кондукторите и пътниците, бяха предприети днес от служители на „Охранителна полиция” при ОДМВР – Бургас, РЗИ – Бургас и фирма „Бургасбус”.

До момента не са установени нарушители на заповедта на здравния министър, но проверките ще продължат по плаващ график, като ще обхванат не само градските линии, а и тези до близките квартали. Издадени са две разпореждания на граждани за спазване на противоепидемичните мерки – касае се за младеж и девойка, които констатирали, че автомобила им заедно с всички вещи, сред които и защитните маски, е вдигнат от „паяка”.

Качили се в градския транспорт за да отидат и приберат автомобила си от наказателния паркинг, но са засечени от проверяващите. Същите снабдили младежа с предпазно средство /маска/, а момичето поставило на лицето си шалче. Издадени са им разпореждания за спазване на противоепидемичните изисквания и недопускане на повторно нарушение на заповедта на здравния министър.

Проверки се извършват и в големите търговски обекти на територията на няколко бургаски комплекса, като отново не са констатирани нарушения.

Материалът Проверки за маски в бургаските автобуси. Двойка се измъкна от глобата – „паяк” вдигнал колата им е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!