BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверяват за маски в автобусите в Бургас, след скока на заразените с Ковид- 19 /снимки/

Заради ръста на заболелите от Ковид- 19 в Бургас от днес започват засилени проверки в градския транспорт в града. Следи се дали пътниците ползват задължителните маски.

Новите мерки бяха набелязани след заседание на общинския кризисен щаб.

В петък морския град прескочи критичния праг от 233 заразени на 100 000 души.  

Днес се възобнови и практиката съвместни екипи на РЗИ, полиция и общината ежедневно да извършват проверки и на търговски обекти – дали в тях се спазват предписаните от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки.

В понеделник се събира областният щаб и ще бъдат набелязани още мерки. Засега не се предвижда задължително носене на маски на открито.

Целта на проверките е да се завиши контролът, стриктно да се следи за броя на клиентите в тези заведения, както и да се извършва задължителен термометричен контрол на тези, които посещават лечебните заведения за болнична помощ, за извънболнична –задължително носене на маски, строга дезинфекция на вход  и изход, което важи  и за моловете  и за големите търговски вериги,  за големите пазари и за всички магазини.

Контролът  е на две нива- на тези, които отговарят за стопанисването на тези обекти с обществено предназначение да се извършва стриктен филтър на входа и да се следи за  дистанция за носене на маски и за дезинфекция- редовна, а  другото, което  е свързано с контрола на органите на МВР , РЗИ и общинската полиция да засилят контрола по спазване на тези мерки“, съобщи д-р Георги Паздеров- директор на РЗИ Бургас .

The post Проверяват за маски в автобусите в Бургас, след скока на заразените с Ковид- 19 /снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!