BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължава изграждането на втория етап на Рибарско пристанище – Поморие

На Рибарско пристанище Поморие вече е разположен 60-метров плавателен съд тип баржа, който почиства морското дъно, с което ще се осигури необходимата оперативна дълбочина за навлизане на по-големи плавателни съдове, както и свободното маневриране на по-малките такива.

Изграждането на западния мол на пристанището, който ще защити всички съдове, акостиращи в него е почти завършено. Доставена е бензиностанцията, която ще даде възможност лодките да бъдат зареждани на място и ще спести много време и усилия на всички работещи.

Монтирани са камерите за цялостното видеонаблюдение на района, както и мощен агрегат, който да захранва пристанището, при наличие на проблеми с електричеството.

Строи се голямо хале за ремонт на морските съдове, които ще се извеждат до него с помощта на два стационарни крана. Допълнително оборудване на рибната борса със система за замразяване на нежелания улов и изграждане на компостираща инсталация за водорасли, също са част от заложените дейности по проекта.

„Въпреки известното забавяне в началото, към момента всички дейности по проекта вървят по точно определения график. След като бъде завършена и последната част от западния мол ще се довършат и понтоните, с което ще се удвои капацитетът на пристанището и ще се осигури защита на всички плавателни съдове в него.“, каза кметът Иван Алексиев.

Крайният срок за изпълнение е 27 септември 2021 г.

The post Продължава изграждането на втория етап на Рибарско пристанище – Поморие appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!