BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проектът „Далекоглед” ще изследва мисленето на младите и ще представя интересни теми от града и света

Проектът ще се реализира в пространството на дом за съвременно изкуство Луна/ Artspace Luna

Нещо ново ще се случи в културен Бургас, един различен поглед към интересни и актуални теми, които вълнуват младите хора с идеи за града и света – това е ДАЛЕКОГЛЕД.

Подкастът „Далекоглед” ще изгради серия тематични разговори, инициирани от координатора на проекта. Всеки епизод ще среща слушателите с визия за различни артисти, пространства и теми. Акцент в поредицата епизоди е споделянето на опит и креативност – как новият човек тълкува връзките социум / изкуство / култура / психология / комуникация / личност / солидарност.

„Далекоглед“ ще предложи нови инструменти за диалог и обмен с младите личности през смисъла на изкуство и култура в разказите за това какво създават, работят, как го реализират и представят.

В края на септември „Далекоглед“ обяви присъствието си – първо в комуникационната мрежа, а после и в платформите за подкастове.

Споделянето в платформите за аудиоизлъчване ще се осъществява и през октомври и ноември, без предварително фиксирани дати, с цел запазване и стимулиране на спонтанността, и очакването в процеса на обмен със слушателската аудитория.

Инициативата е финансирана със съдействието на Община Бургас по програма за съфинансиране на културни проекти 2021.

„Искаме да запазим момента на изненада, както когато разопаковаш подарък, затова призоваваме всеки, който се интересува от изкуство, да ни последва – темите са актуални и интересни. Екипът на ArtspaceLuna работи с устойчивата идея да надгради вече построените мостове. „Изкуството говори” е разпознаваем слоган за галерийното пространство, което има 24-годишна биография в културен Бургас”, споделя Антония Кесерджиева, основател и куратор в ArtspaceLuna.

И допълва, че в следващ етап „Далекоглед“ ще акцентира върху формирането на своеобразен арт кръг – общност, която ще изгражда нови връзки между участващите и тяхната среда.

„Далекоглед“ разглежда Бургас като топос, затова и присъстващите, поканени в локалното пространство, ще създадат „далекогледски” интуитивен мост между темата и града. Освен студенти и гимназисти в проекта ще бъдат поканени и млади личности над 35 години, които имат устойчива връзка с града, както и такива, които са родени тук, живеят извън града и страната, но се интересуват или участват в културната среда.

Водещ на дискусионните полета и комуникирането на проекта е Антония Кесерджиева, основател и куратор в ArtspaceLuna.

Реализирането на аудио поредицата „Далекоглед“ е благодарение на Антонио Кесерджиев – визуална комуникация, графична идентичност, запис, обработка, звукова адаптация. Проектът ще се реализира в пространството на дом за съвременно изкуство „Луна“ / Artspace Luna, намиращ се на ул. „Лермонтов“ №41.

Далекоглед се споделя в:

Spotify /

Apple Podcasts /

GooglePodcasts /

SoundCloud /

correspondentluna.com_[ теми ]

ArtspaceLuna

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!