BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прожектират руско кино пет вечери на Охлюва

В пет последователни вечери от 12 до 16 август на открита сцена „Охлюва“ бургазлии и гостите на града ще се насладят на съвременно руско кино, съобщиха от Общината.

Начало на „Вечерите на руското кино“ ще даде филмът „Нашествието“ – фантастика, 2017 г. с режисьор Фьодор Бондарчук. Следва историческата драма „Собибор“-  2018 г. с режисьор Константин Хабенский. На 14-ти август /сряда/ киноманите ще се насладят на романтичната лента „Лабиринти на любовта“, 2015 г. с режисьор Владимир Щерянов.

Създателите на супер успешния руски ситком „Кухня“, забавлявал публиката със своите 120 епизода, побързаха да направят и два пълнометражни филма. Пригответе се за много безумни ситуации и смях с филма „Кухня. Последната битка“, 2017 г. с режисьор Антон Федотов. Той ще се излъчи на 15 август.

Последната лента от кино маратона е музикалната драма от 2017 година „Давай“, с режисьор Кирил Плетньов.

Всички прожекции са с вход свободен и започват в 21.00 часа.

От Община Бургас информираха още, че тази вечер в 17:00 часа в зала „Георги Баев“ на Морското казино се открива и експозицията „От все сърце“. Изложбата, обединява над 40 творби на 16 руски художника, живеещи в различни краища на България.

Класика и импресионизъм, маслена живопис и батик, керамика и графика са включени в експозицията.

„Ние се опитваме да намерим културните кодове, позволяващи да прокараме пътищата от сърцата на художниците към сърцата на зрителите“, споделя Олга Рибакова, организатор на изложбата.

Изложбата е част от проявата „Руските сезони в България“, осъществена от „Сдружението на руските художници в България“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!