BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата обяви: Подполковник от НСО е замесен в поръчково убийство

Подполковник от НСО ръководил група за поръчкови убийства. Държавният гард е член на масонска ложа и с контакти на високо ниво в държавата – политици, магистрати и бизнесмени. Това съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предава Нова телевизия.

Установена е организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания, както и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 г. до май 2020 г. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани са за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест. Ръководител на групата е действащ дългогодишен служител на НСО. Именно той е разпределял задачите. 

От прокуратурата дават повече информация за разкритията по случая с убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Тя бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза.

Предвид работата на служителя на НСО той е притежавал специални умения, свързани с взривни устройства и взривни вещества, обясни още Милева. Служебните му задължения били свързани с охрана на масови мероприятия и охрана на лица.

От мобилния му телефон е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа, обясни Милева. С тях са обменяни доклади, документи, лични документи на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура и досъдебни производства.

Прокуратурата ще преценява дали да отдели материали за друго досъдебно производство, в което съдии и магистрати – членове на ложата, да бъдат обвинени в търговия с влияние или уреждане на дела.  

При претърсване на автомобила на служителя на НСО е намерено и иззето средство за проследяване и подслушване. В телефона си е имал и проучвателни доклади за различни лица.

 Поръчител на убийството на Марангозова е лице, което е имало неуредени финансови взаимоотношения с жертвата, обясни още Милева. За мократа поръчка са платени 50 000 лева. В момента поръчителят се издирва с червена бюлетина на Интерпол.

Трима са привлечени като обвиняеми за убийството на Станка Марангозова. Между тях е и поръчителят, който е привлечен задочно и е обявен за международно издирване с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!