BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пролетен бейби бум в Зоопарк Бургас

Най-новите обитатели в Зоопарк Бургас са семейство маймуни от породата капуцини, каракал и стадо мини овце. Пристигнаха семейство капуцини, които вече са настанени и се радват на различни съоръжения за катерене, почивка и забавление. Маймуните от тази порода са изключително социални и игриви. Те са признати за едни от най-умните примати заради високия си интелектуален потенциал.

Сред новите обитатели е и млад женски каракал (наричан още персийски рис) на около година. Той е единствен в България. Женските от този вид са много красиви и елегантни. Цветът на козината им е охра-кафява до тъмнокафява. А ушите са най-отличителният и характерен елемент от външния вид на каракала. Те завършват с черен пискюл в края и извършват непрекъснати въртеливи движения.

Сред изненадите и любимците на най-малките посетители са и мини овцете, които пристигнаха съвсем скоро в зоопарка. Атрактивните животни се считат за най-малките овце в света. Достигат височина около 50 см. Стадото е от един мъжки и три женски, а вече имат и малка рожба.

Пролетта дойде и с нов бейби бум в Зоопарк Бургас. На бял свят се появиха също така и бебе лемур, черно муфлонче, козирогче и малко щраусче ему.

В момента екипът на Зоопарка се грижи за бебе лемурче, което е изоставено от майка си.

Текст и снимки: Елеонора Дъбова

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!