BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пролетно почистване на спортната база на НСА в Несебър

Плувен клуб „Бриз“ – Бургас и Националната спортна академия организират пролетно почистване на Учебно-спортната водна база в Несебър. Те са нарекли съвместната инициатива „Приятели на спорта – приятели на природата“. Насрочена е за 24-25 април 2021 г. Организаторите гарантират, че ще се проведе в съответствие с всички противоепидемични мерки, актуални към тази дата. Според броя на записаните доброволци ще бъдат ангажирани автобуси, които да ги превозят от Бургас до Несебър и обратно.

От „Бриз“ и НСА отправят покана за участие в инициативата към всички млади хора между 15 и 25-годишна възраст, които се занимават със спорт. Освен полезната работа по подготовката на Учебно-спортната водна база в Несебър за новия сезон, те ще се запознаят и с възможностите, които НСА може да предложи за тяхното развитие след приключване на състезателна дейност. Паралелно с това те ще контактуват пряко с хората от „Бриз“. Те подготвят състезатели, но осигуряват и възможност на любители да плуват за здраве в басейна на бургаския Младежки културен център, който вече се стопанисва от плувния клуб.

От страна на НСА на акцията в Несебър ще присъства проф. Лозан Митев. Повече за него прочетете тук: https://www.nsa.bg/bg/teacher,34. Координатор на събитието е Янчо Стойчев от ПК „Бриз“, който от миналата година е и докторант в Националната спортна академия. Ако имате въпроси и желаете да участвате, потърсете го на следния номер: 0884 002 981.

Сред партньорите на инициативата „Приятели на спорта – приятели на природата“ са Спортно училище „Юрий Гагарин“ – Бургас, Българска Асоциация Триатлон и частни компании.

„Ако дори един от тези младежи се запали по идеята да инвестира в своето развитие след активна спортна кариера, може след време той да се окаже следващият най-добър български треньор или спортен мениджър, вместо да тръгне по лош път!“, казват организаторите, които имат нужда от още малко финансова и логистична помощ за инициативата. Те обещават, че всички участници ще се върнат от Несебър заредени с много положителна енергия и доволни от себе си, че са свършили нещо полезно за българския спорт, но и за своето бъдеще.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!