BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пропускателен режим, табели за отстояние и дезинфектанти – част от мерките на бургаските пазари

„Обозначителни табели за отстояние, дезинфектанти на спиртна основа, маркировка за вход и изход и посока на движение сред обектите на пазара, допълнителни заграждения за регулиране на движението, пропусквателен режим, – всички мерки са спазени на бургаските пазари“.

Това заяви д-р Полина Желева от РЗИ- Бургас, която заедно със свои колеги от инспекцията, представители на дирекция „Икономика и стопански дейности“ към Община Бургас и служители на Од на МВР провериха всички открити пазари на територията на града. В обсега на инспекторите попаднаха пазар Краснодар, Славейковото пазарче, пазарите в комплексите „Меден рудник“ и „Изгрев“ и зеленчукова борса.

Проверките се реализарат с цел превенция на жителите на града,заради наближаващите празници и очакваното повишено потребление и повече посещения на хората по пазарите в Бургас. Строгите мерки са в продължение на издададените досега заповеди и препоръки за ограничаване на епидемията от Covid-19.

Всяка сутрин и вечер общинска фирма „Бургаски пазари“ има ангажимент и извършва по график регулярна дезинфекция на пазарите.

Всички търговци и граждани, които не спазват мерките за безопасност, подлежат на санкции и глоби.

 

Материалът Пропускателен режим, табели за отстояние и дезинфектанти – част от мерките на бургаските пазари е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!