BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протест в Атия затвори пътя към селището

Над 50 души запушиха пътя, водещ към созополското село Атия, предава репортер на Грамофона нюз. Хората протестират против отварянето на депо за опасни битови отпадъци, намиращо се в гората близо до селището.

Според тях това ще повлияе негативно върху населението, защото в обекта по думите им ще се култивират опасни вещества като олово и живак.

Хората са се наредили на пешеходната пътека в началото на пътя и почти не пропускат автомобили да преминават,  в резултат на което изнервени шофьори надуват клаксони и се стига до напрежение.

Очаква се по-късно днес на място да пристигне министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще посети депото и се очаква да разговаря с протестиращите хора.

Полиция варди намиращия се съвсем наблизо главен път Бургас-Созопол, като целта е да се осигури недопускане на нарушаване на автомобилния трафик.

Очаквайте подробности!

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!