BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Турманова с приз за решаване на казуси с деца и семейства в нужда

Отличието е присъдено от екипа на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Бургас

Грамота за „Професионално партньорство в сферата на социалното подпомагане и принос за своевременното разрешаване на казуси, свързани с деца и семейства в нужда” получи председателят на Общинския съвет в Бургас проф. д-р Севдалина Турманова. Отличието е присъдено от екипа на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Бургас.

„Дейността на Областния координационен механизъм (ОКМД) по деинституализация, чийто председател бях в мандата си като зам.- областен управител, се утвърди като успешна практика и формира позитивно отношение към социалните политики и дейности, развиващи се в област Бургас, чрез популяризирането им  пред обществеността”, каза проф. Турманова.

„Съпричастност, адекватно професионално поведение и висока мотивация са ключовите думи, които обединяват членовете на ОКМД, в т.ч екипа на Центъра за обществена подкрепа в Бургас и партньорството на „НДД-клон България“ – София. Благодаря на г-жа Мария Атанасова и целия екип на ЦОП Бургас за високото отличие, което ми присъдиха. Помощта и подкрепата навреме са безценни!”, коментира председателят на Общинския съвет.

Проф. Турманова, която е кандидат за народен представител от ГЕРБ се ангажира, че ще продължи да работи за още повече достъпни, навременни и ефективни здравно-социални услуги на територията на Област Бургас:

• За осигуряване на повече почасови услуги домашен помощник и социален асистент за възрастни, самотноживеещи в недтрудоспособна възраст, хора с умствена изостаналост, психични проблеми и претърпели тежки операции;

• За подпомагане на нуждаещи се чрез спешни интегрирани здравно – социални услуги в домашна среда и асистентска подкрепа през нощта, почивните дни, празници и в извънредни ситуации;

• За обучения на дългосрочно безработни и привличането им за развиване на интегрирани здравно-социални услуги и осигуряване на услуги домашен помощник и социален асистент.

„Социалните работници ще бъдат професията на бъдещето затова е необходимо да се разработи на стратегия за човешките ресурси, която да гарантира подходящо възнаграждение и инвестиции чрез образование и обучение на тези ескперти”, коментира проф. Турманова.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!