BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пуснаха срещу 6000 лв. кувейтец, причинил тежка катастрофа в Бургас

Бургаският районен съд пусна срещу 6000 лв. гаранция 46-годишния кувейтски гражданин Мустафа Албалуши. Той бе задържан като виновник за тежка катастрофа в Бургас.

Инцидентът е възникнал на 20 август около 19.35 ч. на кръстовището на улиците „Даме Груев“ и „Лазар Маджаров“. Чужденецът с лек автомобил „Мерцедес В 180“ тръгнал да извършва ляв завой, като отнел предимството и блъснал правомерно движещия направо мотоциклет „Хонда CBR“, управляван от 18-годишен бургазлия. Младежът е откаран в реанимация с лицево-черепна травма, дълбока прорезна рана в шийната област и фрактура на носа, с опасност за живота. Пострадали са и неговата 18-годишна спътничка, която вече е претърпяла две операции, а в понеделник ѝ предстои и трета, както и 18-годишната дъщеря на кувейтския гражданин, пътувала в мерцедеса, която е прегледана и освободена за домашно лечение с диагноза „охлузвания на носа“.

Районният съдия Анатоли Бобоков е приел, че има обосновано предположение за извършителството на деянието, но кувейтецът нямало да се укрие или да извърши друго престъпление. Не бил осъждан, имал имот тук и посолството гарантирало за него.

Обвиняемият бил опериран преди три седмици, а и обещал да съдейства за лечението на пострадалите.

По закон прокуратурата няма право да му наложи забрана за напускане на страната, тъй като не е обвинен в тежко умишлено престъпление, а в такова по непредпазливост. А забрана за напускане на страната може да се наложи за непредпазливо деяние само ако след него е настъпила смърт, обясниха от държавното обвинение за Gramofona.com.

На практика това означава, че кувейтецът може съвсем спокойно да си тръгне от България.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!