BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първите щъркели долетяха в Бургас

Първите щъркели долетяха в БургасПървите щъркели долетяха. Те са забелязани в „Меден рудник“. Димо Стоянов е запечатал още вчера кадри с предвестниците на пролетта.

Той пише, че е снимал щъркелите под м. Шилото, предават колегите от „burgasnews.com“. Това даде повод за положителни емоции и призиви да сваляме мартениците.

Не може да се каже, че щъркелите са подранили. Още в края на миналата седмица се появиха информации, че дългокраките са пристинали във Великотърновско. Обикновено птиците пристигат у нас именно през първата половина на месец март.

щъркели
Снимки: Димо Стоянов

Над България преминава най-големият миграционен поток на вида към Африка и обратно. Тук се събират птиците от източната миграционна популация и образуват огромни ята.

Белият щъркел носи разнообразна символика при различните народи, които са водили съвместен живот с него в продължение на столетия. Приема се, че носи семеен уют и щастие за дома, над който гнезди. Символ е на плодородието и родителските грижи. / dariknews.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!