BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първият имунизиран учител в България е от Математическата гимназия в Бургас

Антоанета Великова от ППМГ „Акад.Никола Обрешков” е първата ваксинирана учителка в Бургас и България. Днес в РЗИ-Бургас започна на кампанията за учителите, които са във втора фаза на имунизирането.

„Искащите да се ваксинират са 120 учителя в Бургас. Само за днес ще имунизираме 30 души. Утре още 30, а в събота още 60. Това ще се извършва в новоизградения кабинет на РЗИ-Бургас, които е обособен съвместно между здравната инспекция и Община Бургас“, каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Д-р Паздеров поясни, че днес в Бургас започва и ваксинацията в дома за стари хора до БЧК-Бургас. Там ще бъдат имунизирание 24 души, които са заявили желание още от преди. Ваксините ще бъдат поставяни от д-р Пламен Панайотов. За трети път се актуализира и списъка със желаещите ваксина медици в Бургас.

Няма вътрешни борби в учителите на Математическата гимназия. Много наши колеги, близо 50% от учителския състав проявиха желание да се включат. Имаме и колеги, които са изкарали заболяването или такива с противопоказни заболявания, които не бяха включени в списъка. Имаше и своевременни консултации с личните лекари. 30 учителя от Математическата гимназия са в списъка. Мисля, че всеки гражданин, особено пък учител, трябва да направи своя информиран избор и тези ваксини са най-доброто, което може да се случи с нас. Правим го не само за нас, но и за учениците ни и всички граждани на Бургас. С ваксината ще имам и свобода на действие, ще мога да пътувам по-свободно„, сподели от своя страна Станимир Баев, зам.-директор на Математическа гимназия.

Материалът Първият имунизиран учител в България е от Математическата гимназия в Бургас е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!