BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разкриха крипто-ферма в Българово, бургаският „копач” спипан заради високи сметки за ток

33-годишен бургазлия е задържан за срок до 24 часа от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас по образувано досъдебно производство за кражба на ел. ток.

Криминалистите и специалисти от EVN – Бургас извършили проверка в наето от бургазлията двуетажно помещение, разположено на ул. „9-ти септември“ в Българово, тъй като сметките за ток били значително по-големи от обичайното.

В помещението са намерени и иззети 75 майнери за различни крипто валути / 45 „копача“ за биткойни и 30 за друг вид круптовалута/, множество видео карти, вентилатори и платки, всички захранвани с електроенергия.

Служителите от EVN констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, в следствие на което дружеството е ощетено в значителни размери / по предварителни данни се касае за близо 70 000 лв. месечно/.

Бургазлията отказал съдействие на полицейските служители и направил опит за осуетяване на полицейската проверка на наетото от него помещение. Задържан е за срок от 24 часа. Майнерите са иззети по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.

Материалът Разкриха крипто-ферма в Българово, бургаският „копач” спипан заради високи сметки за ток е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!