BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районен съд – Бургас има нов заместник-председател

Съдия Анатоли Бобоков встъпи в длъжност „Заместник на Административния ръководител – Заместник-председател“ на Районен съд – Бургас, днес.

Кандидатурата на съдия Бобоков бе предложена от Административния ръководител – председател на Районен съд – Бургас, Евгени Узунов и единодушно бе подкрепена от общото събрание на съдиите в институцията.

Съдия Бобоков ще ръководи „Наказателната колегия“ на съда.

Анатоли Бобоков има 12 години юридически стаж, от които 10 години като съдия в Районен съд – Бургас и младши съдия в Окръжен съд – Бургас. Завършва Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Право“ през 2009 г. Съдия Бобоков е докторант в БАН по „Международно право“ в настоящия момент.

Непрестанно участва в регионални, национални и международни обучения и семинари; в конференция „Съдилища и комуникация“ през 2017 г., в гр. Будапеща, Унгария. Магистратът участва в стаж в САЩ – visiting Foreign Judicial Fellow, организиран от Federal Judicial Center Washington, DC, за периода от 05.02 до 28.02.2018 г.

С решение на Съдийската колегия на ВСС, от 17.05.2022 г., на основание чл. 234 от ЗСВ съдия Анатоли Бобоков е повишен в по-горен ранг „съдия в АС“.

Магистратът се отличава с енергичност и отдаденост на призванието си – съдия. Удостояван е с награди от ВСС, за активната си лекторска дейност в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие.

Отворени съдилища и прокуратури“. Съдия Анатоли Бобоков бе отличен с грамоти от Административните ръководители – председатели на Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас, за прилагане принципите на открито правораздаване и информираност на младите хора за правото и работата на съдебната власт, както и организирането на Симулативни наказателни процеси с участието на журналисти и бургаски ученици, през 2019 г. и 2023 г. Анатоли Бобоков бе отличен и с благодарствен адрес от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в гр. Бургас, за участие в Симулативен процес по разказа на Елин Пелин „Андрешко“, през 2022 г.

Материалът Районен съд – Бургас има нов заместник-председател е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!