BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Редовното заседание на ОБС- Сунгурларе започна с благотворителна изложба базар

Традиционният коледен конкурс „Магията на Коледа“ в Сунгурларе, който се организира от общинския център за подкрепа  на личностното развитие, се проведе в заседателната зала на Oбщинския съвет в града.  Различното тази година е, че изработените творби от децата посетители на социалното заведение, бяха изложени в заседателната зала на местния парламент за благотворителен изложба базар.

Целта е да бъдат събрани пари за лечението на Антония Илиева от Сунгурларе, която страда от тежко онкологично заболяване и има нужда от средства за лечение в чужбина. Събитието се проведе под патронажа на кмета на общината, инж. Димитър Гавазов, който първи си закупи от красивите коледни творби на децата.

Неговият пример последваха и заместник- кметовете в община Сунгурларе, председателят на Общинския съвет, общински съветнници, кметове на населените места, както и граждани, които посетиха сградата на Общинския съвет, специално за изложбата базар.

Всички деца, които активно взеха участие в благородното начинание, получиха специална грамота и сертификат от кмета инж. Димитър Гавазов, в знак на признателност и проявена съпричастност към благотворителната инициатива. Той благодари лично на ръководителя на ЦПЛР- ОДК Дияна Гурева за прекрасната инициатива:

„Благодаря на ръководителя на Общинския детски комплекс, който е изключително активен и всеотдаен ръководител и успява да създава в своите съграждани празнично настроение. Освен това не пропуска възможност да ангажира децата от центъра да бъдат активни и добър пример за подрастващото поколение чрез своите социални инициативи.

Благодаря на талантливите дечица, които сътвориха тези прекрасни красоти и ги дариха за благородна кауза. Пожелавам на подрастващите и на педагогическия персонал на Общински детски комплекс на първо място здраве, светли и сплотени празнични дни, много мечти и още повече творческо вдъхновение занапред“, заяви инж. Димитър Гавазов при откриването на благотворителния базар.

Малчуганите от ЦПЛР- ОДК гр. Сунгурларе бяха подготвили и богата музикална програма, с която зарадваха администрацията, общинските съветници, кметовете на населени места и граждани, дошли на редовното заседание на Общинския съвет.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!