BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекорден брой ковид легла са разкрити в Бургас

По данните от тази сутрин капацитетът на отделенията е зает на 91 процента

Бургас трайно се нарежда на второ място по брой новозаразени от коронавирус у нас. Заради ръста на заболели, постоянно се налага да се разкриват допълнителни легла в COVID отделенията на болниците. Въведени бяха и по-строги мерки като носене на маски на открито и вечерен час за младежите.

В Бургаска област са разкрити рекордните 623 легла, съобщава БНТ. По данните от тази сутрин капацитетът на отделенията е зает на 91 процента. В петък се наложи кардиологията на държавната болница да бъде също трансформирана в COVID отделение и така на практика целият терапевтичен корпус на лечебното заведение е предназначено за място за лечение на пациенти с COVID-19.

„Едно голямо предизвикателство пред ръководството на болницата и ръководните органи е намирането на персонал. Все още се справят, защото при разкриването на дадено отделение, те са длъжни и да осигурят съответното отделение, което е закрито.

 Персоналът се разделя на два потока – едните работят в съответното Ковид отделeние, а други се командироват. Засега се справят, но не се знае засега. Взаимнозаменяеми сме все още, надявам се да се справим“, каза д-р Светослав Тодоров – УМБАЛ-Бургас.

Източник: БНТ

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!