BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рибари на протест срещу забраната за улов на бяла мида. Готови са да отидат и до жълтите павета

Рибари от района протестираха пред сградата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Бургас. Повод за тяхното недоволство стана тримесечната забрана за улов на бяла мида, които започва от май и важи до края на юли.

„Искаме отпадане на забраната и узаконяване на уредбата за добив. Днес ще напишем писмо до министър Танева и ще изчакаме реакцията на министерството. Ако не бъдат изпълнени нашите искания, то ще тръгнем за протест към София. Все още имаме надежди за развитие, защото не искаме да се стига до искане на оставки. Може да стигнем и до жълтите павета в София, то в тази държави на всеки протестиращ му изпълняват исканията, ако стигне до столицата. Нашата цел е да работи и да сме законни“, каза Георги Рахнев, един от протестиращите.

Той поясни, че на рибарите е обяснено, че забраната е заради размножителния период, който според тях е април-май и септември-октомври. Според него сега забранаta е свързана с лобиране, като се стъпвало на база изследване от Алжир.

Материалът Рибари на протест срещу забраната за улов на бяла мида. Готови са да отидат и до жълтите павета е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!