BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родственичка на Апостола благодари за братското съзидание в Бургас

Левски определено не бе забравен за годишнината от рождението му, като програмата в Бургас конкретно, се открои със съдържание. Преди нея братята – журналисти Кеворк и Степан Дадурян, изпълниха традиционен личен ритуал- на рождението и обесването.

Почистване на монумента с безвреден препарат и с оптимален градус вода. Партньори за пореден път бяха сметопочистващата фирма Нелсен Бургас и местната власт.

Съзиданието не коства и стотинка на данъкоплатците, нещо повече- върши се с голям захлас и експедитивно. Един път защото Апостола е имал доста верни сподвижници от Бургас, в т.ч. от арменски произход.

Втори път, че ключова роля за градежа на паметниците в тази част на Морската градина, има и местното арменско население- в началото на 20 век. И не на последно място- Левски е говорил добре арменски, гостувал е в бургаския храм Сурп Хач /Свети Кръст/ за таен комитет.

Дори е провел физическа подготовка с последователите си в тази част на Бургас, понеже за него добрата кондиция е била много важна.

„Действията са повече дискретни и целят обединителната сила да надделява винаги. Така както е искал приживе Дякона, който за жалост не доживява Освобождението. С удоволствие, щяхме да отидем и в Руската гимназия отново, където монументът на Левски е величествен, но е ваканция и отпускарско време. Новият паметник на Левски в Меден рудник пък е в перфектно състояние и не се налага да бъде обработван с каквото.и да е. Скромно поднесохме цветя, само“, лаконични са братята и пожелаха в труден момент, да се сещаме за исполини на волятаи бунтарският дух- в конструктивен план, като Васил Иванов Кунчев.

Дадурян срещнаха подкрепата на родственичката на Левски- по майчина линия Христина Богданова. Тя бе гост в Созопол, за откриването на най- новия монумент на безсмъртния син български.

„Във Вашия регион, определено патриотизмът е на високо ниво. Поздравления. А за това, което чувам, че се върши в Бургас- подкрепа и нека тези братя се пазят от неприятели. За жалост, Левски ги е имал в изобилие, при това в обкръжението си“, посочи Богданова.

The post Родственичка на Апостола благодари за братското съзидание в Бургас first appeared on Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!