BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само за ден: 10 медици и 7 учители от Бургаско с коронавирус

10 медицински лица и 7 учители от Бургаска област са с положителни тестове за коронавирус. От Регионалната здравна инспекция уточниха за Gramofona.com, че не става въпрос за огнище в здравно или учебно заведение.

„Медицинските лица са от различни болници, учителите също не са от едно и също училище“, обясниха от РЗИ. Четирима рехабилитатори, двама фармацевти, лекар и три медицински сестри са с положителни PCR теста. Два нови класа в областта са под карантина. Единият е заради заразен учител, а другият заради заразен ученик.

Децата с положителни тестове са общо 4. Две от тях са от Бургас, а другите две са от Айтос. 12 са новите случаи на коронавирус в община Несебър. Тук обаче не става въпрос за огнище. Всички заразени са от различни адреси.

Идентична и ситуацията и в Бургас, където регистрираните нови случаи са 40. Общо 77 са положителните проби за изминалото денонощие в областта.

От новорегистрираните пациенти 10 са настанени в болница. Двама души се намират в реанимация, а състоянието им се отчита като тежко. Вчера заради усложнения от коронавирус е починал един пациент на бургаска болница.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!