BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сахарска жега в Гърция до края на седмицата

Сахарски температури се очакват в Гърция до края на седмицата. Ограничава се движението на камиони в обедните часове. Лекари препоръчват умерено стоене на слънце, предаде БНР.

От днес до края на седмицата температурите в Гърция ще достигнат 44 градуса, предупреждават от Гражданска защита.

Властите препоръчват на туристите с информация на няколко езика да са внимателни и да избягват продължително стоене на слънце. Препоръчват да не се пътува в обедните часове.

Полицията съобщи, че ще спира движението на товарни автомобили в районите с високи температури.

Фирмите, които имат дейност на открито, прекратяват работа на обяд. Правят се масови проверки за условията на труд в жегата.

Лекари предупреждават, че са зачестили случаите на хоспитализирани туристи след продължително стоене на слънце. От общините на много места раздават вода на плажа.

Полиция охранява горските масиви и припомня, че е забранено паленето на огън в гора и в близост до нея. Има опасност от пожари при тези високи температури. За нарушение се налагат високи глоби.

Източник: Днес.бг

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!